Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Te koop

Wil je een huis kopen?
Veel jongeren zijn gedwongen om thuis te blijven wonen of ze vertrekken naar de stad voor o.a. hun studie. Een huurhuis vinden in Zuidplas is niet één, twee, drie gebeurd (zie kopje huren). Het kan zijn dat je echt in de gemeente Zuidplas wilt blijven en daarom een huis wilt kopen. Dat is prijzig en niet zo simpel voor veel jongeren. Voor het kopen van een huis sluit je zelf, met een partner of eventueel met je ouders samen een hypotheek af. Veel informatie over hypotheken kun je hier vinden. Een koopwoning vinden voor jongeren binnen een aanvaardbaar budget in de gemeente Zuidplas is ook erg moeilijk! Stel dat je een opknaphuisje, of een starterswoning hebt gevonden en je wilt dit gaan kopen.

Steeds meer gemeenten willen graag hun jongeren behouden. Jongeren kunnen tegenwoordig in veel gemeenten een starterslening krijgen. Met deze regeling kunnen jongeren dus voordeliger een woning kopen in hun eigen gemeente. In de gemeente Zuidplas is dit ook mogelijk. De starterslening is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij!

Formulier aanvragen bij de gemeente
Heb je  interesse in een starterslening? Vul het belangstellendenformulier in. De gemeente kijkt aan de hand van het ingevulde formulier of je voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden voor de Starterslening Zuidplas. Als dat zo is ontvang je van de gemeente de aanvraagformulieren voor SVn. Deze vul je in en de SVn geeft de gemeente advies om ‘ja’, of ‘nee’ op je aanvraag te zeggen.

Advies
Het is echt moeilijke materie een hypotheek afsluiten en een huis kopen. Kom je er zelf niet zo goed uit, neem vooral contact op met een erkend hypotheekadviseur! Het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in je hypotheekadviseur, dus ga met je keuze niet over één nacht ijs. Kenmerken van een goede hypotheekadviseur zijn: hij/zij heeft een duidelijke communicatie, hij legt je alles duidelijk uit, en herhaalt graag de onderwerpen die je nog niet snapt. Het is een goed idee om naar een adviseur te gaan waar het adviesgesprek gratis is. Ga samen met hem/haar door het aanvraag-traject voor de Starterslening. Om alles alleen uit te zoeken en te doen is een hoop werk!

Meer informatie
De Verordening Starterslening Zuidplas vermeldt de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de starterslening Zuidplas. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Leestip: artikel Huis kopen met hulp ouders, hierin staan manieren beschreven waarop ouders een financiële bijdrage kunnen leveren, o.a. door een schenking, lening of gezamenlijke koop (Bron: eyeOpen.nl).
 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief