Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Vrijwilligerswerk

Wat is vrijwilligerswerk?
Vrijwilligerswerk is werk dat je doet, omdat je graag helpt, wil leren, je kennis wil inzetten etc. Dit werk doe je onbetaald en onverplicht, voor anderen of voor de samenleving. Soms krijg je er een onkostenvergoeding voor, of mag je bijvoorbeeld een cursus volgen.

Zuidplas kent vele verenigingen en instellingen die talloze activiteiten organiseren. Het organiseren van deze activiteiten op sociaal, sportief, cultureel en educatief gebied is gericht op deelname van alle inwoners in Zuidplas. Het belangrijkste kenmerk van al deze activiteiten is dat ze samen met vrijwilligers worden uitgevoerd.

Hoe vind ik vrijwilligerswerk?
Als je vrijwilligerswerk zoekt in de regio Zuidplas, zijn er verschillende plekken waar je terecht kunt. De gemeente Zuidplas heeft het vrijwilligersloket hiervoor in het leven geroepen. Deze vrijwilligersvacaturebank biedt de mogelijkheid om alle openstaande functies en werkzaamheden onder de aandacht te brengen bij vrijwilligers in Zuidplas. Je kunt in het overzicht alle vacatures bekijken en zelf reageren.

Uiteraard kun je ook zelf op bedrijven, verenigingen en stichtingen afstappen als je graag op jouw manier en met jouw kennis een bijdrage levert :-)!

Vrijwilligerswerk in het buitenland?
Wil je vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Dan kun je terecht bij verschillende organisaties. Een paar organisaties staan hieronder, maar even googelen levert nog veel meer op.

  1. Vrijwilligers Buitenland - 29 landen, 140 projecten‎
  2. Vrijwilligerswerk - kilroyworld.nl‎
  3. UNICEF Vrijwilligerswerk - unicef.nl‎
  4. Vrijwilligerswerk in het buitenland - Activity International
  5. Projects Abroad: Vrijwilligerswerk en stage in het buitenland
  6. Vrijwilligerswerk buitenland - Travel Active

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief