Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Maatschappelijke Stage

Iedere school kiest nu zelf of de leerlingen een maatschappelijke stage doen. Vanaf begin 2015 is het namelijk niet meer verplicht voor alle scholen.

Wellicht zit jij op een middelbare school die gelukkig nog steeds belang hecht aan het lopen van een maatschappelijke stage. Dat betekent dat je een x aantal uren lang mensen, dieren of de natuur een handje gaat helpen.

De MaS is niet alleen een x aantal uren goede dingen doen voor anderen. Je gaat ook vooral lachen, leren en kennismaken met nieuwe mensen.

Je school bepaalt hoe en wanneer, maar jij mag vaak zelf kiezen wat je leuk vindt. Van asielpoezen verzorgen tot karaoke in het verzorgingshuis of een website bouwen voor je schaakvereniging; you name it. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus je kan uitzoeken wat echt bij je past.

Een leuke site waar je veel info kunt vinden over het lopen van stage en tips hoe je aan een stage kunt komen is : http://www.ikbengeweldig.nl/mas.

Hieronder kun je al wat linken van deze site terugvinden. Veel succes! :-D

Hoe zoek je een Maatschappelijke Stage? Hoe maak je het nog leuker voor jezelf? En wat kun je na je stage allemaal doen? Alle tips, tricks en antwoorden staan in het stappenplan!

Bekijk hier alle tips!

Thema's en voorbeelden.......we kunnen natuurlijk alle mogelijke klussen voor tijdens je Maatschappelijke Stage gaan opnoemen, maar je hebt wel meer te doen joh. De leukste vind je hier, handig per thema verzameld en voorzien van voorbeeldklussen. Beter!

Bekijk hier alle thema's en voorbeelden!

Stageplaatsen in Zuidplas

Op de site van gemeente Zuidplas is heel wat informatie te vinden over maatschappelijke stages in deze gemeente. Wil je lezen wat er in het algemeen mogelijk is wat stage betreft? Dat is welicht handig voor je zoektocht. In dit document kun je meer lezen over de gebieden waar je stage in zou kunnen lopen:
- Milieu, natuur en dieren
- Kunst en cultuur
- Sport en recreatie
- School en onderwijs Zorgverlening
- Politiek, mens en maatschappij

Hieronder staan plekken in de Zuidplas waar je eventueel stage kan lopen.

Veel succes!

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief