Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Zwemmen en waterpolo

Van Vliet Barracuda is een vereniging met een rijke historie. In het verleden zijn er diverse Nederlandse zwemkampioenen geleverd op diverse afstanden in diverse categorieën. Ondanks het feit dat Nieuwerkerk aan den IJssel slechts ruim 20.000 inwoners kent kan Van Vliet Barracuda aardig wedijveren op zwemgebied met gemeenten die vele malen groter zijn dan Nieuwerkerk aan den IJsel. Van Vliet Barracuda is dan ook de trots van het dorp.

Topclub

Van Vliet Barracuda heeft de ambitie zich op topniveau te handhaven. Natuurlijk weten we dat we niet ieder jaar alle gouden medailles op landelijk niveau op kunnen eisen. Onze doelstelling is echter wel om bij de 20 beste verenigingen van Nederland te behoren. Een missie waar we glansrijk in slagen. 

Samenwerking 

Topprestaties komen alleen tot stand door samenwerking op vele terreinen. Van Vliet Barracuda werkt nauw samen met het Polderbad om uitstekend zwemwater te realiseren. Bovendien doet de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel letterlijk en figuurlijk een stevige duit in het zakje om de vereniging draaiende te houden. Neem daarbij een uitstekend apparaat van trainers en verzorgers en het zal duidelijk zijn dat samenwerking aan de basis staat van het succes van Van Vliet Barracuda.

Barracuda en ORKA'97 samen sterker.

Op 1 juli 2008 is de waterpolostartgemeenschap WSG NieMo-Van Vliet officieel van start gegaan. Van Vliet/Barracuda uit Nieuwerkerk aan den IJssel en ORKA'97 uit Moordrecht speelden al jaren als zelfstandige clubs in verschillende competities, maar hebben met ingang van het seizoen 2008/2009 besloten samen verder te gaan.

De waterpoloafdelingen van beide verenigingen willen met de vorming van de startcombinatie het waterpolo in het Zuidplasgebied een stimulans geven. Vanaf 1 juli wordt er gezamenlijk getraind en competitie gespeeld. Dat gebeurt in zwembad Het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel en de Zuidplas in Moordrecht.

Door de vorming van de startgemeenschap kan iedere speler of speelster op zijn of haar (leeftijds)niveau acteren. Daarnaast wil WSG NieMo-Van Vliet het opleidingsniveau verbeteren.

Speerpunt van de startgemeenschap is de jeugdopleiding, want de jeugd heeft de toekomst. WSG NieMo werkt vanaf het nieuwe seizoen met het Meerjaren Opleidingsplan Waterpolo (MOW) van de KNZB.

 

Het MOW is opgebouwd uit vijf verschillende fases. Per fase is inzichtelijk gemaakt aan welke vaardigheden een waterpolospeler moet voldoen.

WSG NieMo-Van Vliet heeft zich ook ten doel gesteld het aantal waterpololeden van de startgemeenschap te laten groeien. Om dat te bereiken zullen de komende jaren allerlei initiatieven worden ontplooid. Een grote aanwas is nodig om een gezonde toekomst te waarborgen.

Voor meer informatie over WSG Niemo-Van Vliet kijk je op www.niemo.nl.

 

 

Contactgegevens:
 
Nieuwerkerkse Zwem- en Waterpolovereniging Van Vliet-Barracuda
contactpers.: C. Vroegop
Knibbelweg 40
2761 JE Zevenhuizen zh
tel.: 0180-631756

mail:info@vanvlietbarracuda.nl

site:.vanvlietbarracuda.nl