Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

VC Nesselande

 

Visie

VC Nesselande wil méér zijn dan een dorpsvereniging. Wij streven naar een vereniging waar sportiviteit, betrokkenheid, gezelligheid en ambitie samengaan. Een vereniging waar voor élk lid een passende plek is. Een vereniging waar je ambitie mag hebben om hogerop te komen, maar ook terecht kunt om gezellig één keer per week te volleyballen. Een vereniging waar leden niet alleen wat komen halen, maar ook wat komen brengen.

Een vereniging waarvoor leden bereid zijn zich in te zetten. Een vereniging waar leden andere teams komen aanmoedigen. Een vereniging waarin niet alleen met weemoed wordt teruggekeken, maar vooral met visie en enthousiasme vooruit wordt gekeken. Een vereniging waarvan je graag deel wilt uitmaken. Kortom, een vereniging als VC Nesselande!

Doel
VC Nesselande stelt zich ten doel het beoefenen van de volleybalsport te bevorderen. Dit hoofddoel van onze vereniging is en blijft van kracht. In ons beleid voor de komende jaren hebben we wel een aantal ambities toegevoegd, waarbij het uitgangspunt is dat deze ambities bijdragen aan het hoofddoel.

Ambities

  • Leden hebben een centrale positie binnen VC Nesselande.
  • VC Nesselande is een vereniging met sportieve ambities.
  • VC Nesselande heeft een open en heldere manier van communiceren.
  • VC Nesselande geniet (positieve) naamsbekendheid in de regio en in het volleybal.
  • VC Nesselande geeft invulling aan zijn maatschappelijke functie als sportvereniging.
  •  Jeugd heeft binnen VC Nesselande toekomst en daarmee een belangrijke plaats in de organisatie.

Wil je lid worden? Kijk voor meer informatie op de site.

 

 

Geschiedenis

De vereniging VC Nesselande is opgericht op 26 mei 1964 onder de naam 'De Zevenklappers' en heeft haar basis in Zevenhuizen. Onder diverse namen heeft de vereniging een sportieve vrijetijdsbesteding geboden aan jong en oud, van binnen en buiten de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle (sinds 2010 de gemeente Zuidplas).

Breed kader
De vereniging heeft altijd beschikt over een grote afdeling voor breedtesport. De vele senioren- en jeugdteams, de bloeiende mini-afdeling voor de jongste volleyballers en de recreantengroep hebben de basis gevormd voor alle successen die zijn behaald door de vereniging. De vereniging heeft een rijke geschiedenis met vele sportieve successen, waaronder meerdere landstitels, nationale bekers, Europese avonturen en jeugdkampioenen van Nederland. Het eerste herenteam speelt nog steeds op het hoogste niveau: de A-League. Het eerste damesteam heeft tot en met het seizoen 2009-2010 op het hoogste niveau gespeeld.

Ontwikkeling individuele spelers
Naast de nationale successen van de teams heeft VC Nesselande ook een belangrijke rol gehad in de ontwikkeling van individuele spelers. Het bekendste voorbeeld hiervan bij de heren is Brecht Rodenburg (winnaar olympisch goud in 1996) en bij de dames Ingrid Visser (met 470 wedstrijden recordinternational). Daarnaast heeft de vereniging bijgedragen aan de ontwikkeling van vele andere spelers, die nationaal en internationaal succes hebben geboekt.

Aantrekkingskracht
Mede door de prestaties, de sportieve ambities, de organisatie en de goede naam in de regio en in het volleybal heeft VC Nesselande aantrekkingskracht op spelers buiten de gemeente. Ten slotte heeft de vereniging altijd kunnen rekenen op een grote groep betrokken leden, die al jaren lang lid is en zich op allerlei wijze inzet voor de vereniging. 

 

 

 

Contactgegevens:
Inl.: Mw. J.B. van Dam
Schoolstraat 7
2761 GX Zevenhuizen
tel.: 06-51725026
mail: secretaris@vcnesselande.nl
site: www.vcnesselande.nl

Dorpshuis Swanla
De thuiswedstrijden van VC Nesselande worden gespeeld in het dorpshuis Swanla te Zevenhuizen. Dorpshuis Swanla beschikt over vier trainings- en wedstrijdvelden verspreid over twee zalen. Naast uitstekende sportfaciliteiten beschikt Swanla over een gezellige kantine en bar. Het dorpshuis Swanla ligt centraal in Zevenhuizen langs de N 259 ca. 2 km verwijderd van de A12 en de A20.

Adres
Burgemeester Klinkhamerweg 86
2761 BJ, Zevenhuizen