Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Zaalvoetbal

Contactgegevens:
 
Zaalvoetbalvereniging Margriet
contactpers.: H. Blijleven
Kerkelaan 100A
2912 CL Nieuwerkerk aan den IJssel
tel.: 06-51339114
mail: henry.blijleven@tiscali.nl
site: www.zvvmargriet.nl

ZVV Margriet is de zaalvoetbalvereniging van Nieuwerkerk aan den IJssel.
De club is opgericht in 1976 en aangesloten bij de KNVB (code BBDZ 23M). De clubkleuren zijn groen-wit.

Margriet telt ruim zeventig leden, verdeeld over tien teams, die stuk voor stuk meedraaien in de KNVB-competitie. Het vlaggenschip speelt in de eerste klasse van het district West II. De teams 2 en 3 komen uit in de tweede klasse, team 4 en 5 in de derde klasse, team 6 t/m 8 in de vierde klasse en team 9 en 10 in de vijfde klasse.

Bij Margriet staat het plezier in het zaalvoetbal voorop. De prestaties komen op de tweede plaats. De thuiswedstrijden worden op maandag- en woensdagavond afgewerkt in de Parkzoomhal in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Zaalvoetbal is tegenwoordig internationaal bekend onder de term 'futsal': een samentrekking van het Spaanse 'fútbol sala' of Portugese 'futebol de salão' . Sinds enige tijd hanteert ook de KNVB officieel de term futsal.

 

ZVV Margriet werkt haar thuiswedstrijden af in de Parkzoomhal. Deze sporthal is onderdeel van Sportcentrum Parkzoom. Naast de Parkzoomhal heeft het sportcentrum ook een zwembad (het Polderbad), een fitnessruimte en een kantine. Het complex wordt beheerd door de Stichting Polderbad.

 

De Parkzoomhal is sinds midden jaren negentig de thuishal van Margriet. Daarvoor was de Ringvaarthal de thuishaven. Maar die hal werd in 1993 door onbekenden in de as gelegd.

 

Het bezoekadres van de Parkzoomhal is:
Iersestraat 15
2912 TH Nieuwerkerk aan den IJssel

 

ZVV Margriet houdt elk seizoen twee toernooien: het Margriet-toernooi in mei en het eindejaarstoernooi in december / januari:

 

Margriet-toernooi
Het Margriet-toernooi wordt sinds jaar en dag aan het eind van het seizoen georganiseerd, in mei. Aan het evenement, dat lange tijd werd gesponsord door Den Ouden Assurantiën, doen zowel Margriet-teams als externe bedrijventeams mee. Het Margriet-toernooi bestaat uit drie maandagavonden waarop de voorronden worden gespeeld en een zaterdag waarop de finales worden afgewerkt.

 

Eindejaarstoernooi
Sinds het seizoen 2003/2004 kent Margriet ook een eindejaarstoernooi. Margriet-leden worden daarbij onderling gemixt en in vijf of zes ploegen ingedeeld. De ploegen spelen op één maandagavond om de toernooiwinst. In december 2003 werd het toernooi voor de eerste keer gehouden.

 

ZVV Margriet is één van de weinige zaalvoetbalclubs in de regio, die wekelijks oefenwedstrijden organiseert. Sinds jaar en dag vinden de oefenwedstrijden plaats op de maandagavond. Het zijn vriendschappelijke wedstrijden, waarbij geen scheidsrechter aanwezig is.

Op elke maandagavond vindt tussen 19.00 en 19.50 uur één oefenwedstrijd plaats. Telkens speelt een Margriet-team tegen een gastteam. Een gastteam betaalt € 24 per wedstrijd.

ZVV Margriet telt elf teams en dat is voorlopig het maximum. Met nog meer teams erbij zou elke afzondelijke ploeg minder oefen- en thuiswedstrijden spelen en dat vindt het bestuur geen goede zaak. Dat betekent dat er op dit moment geen plaats is voor nieuwe teams.

Individuele leden zijn in principe welkom, al moet wel bekeken worden of er daadwerkelijk plek is. Vaak melden nieuwe leden zich aan voor een bepaald team, omdat ze daar iemand kennen. Soms worden ze door een team gevraagd. In dat geval is het geen probleem om het nieuwe lid in dát team onder te brengen.

Het lidmaatschap van Margriet brengt rechten en plichten met zich mee. Een van de plichten is het betalen van contributie. De contributie voor het seizoen 2008-2009 bedraagt:

€ 145,00 voor leden die competitie- en oefenwedstrijden spelen;
€ 72,50 voor leden die alleen oefenwedstrijden op maandagavond spelen.

Wil je lid worden van ZVV Margriet, neem dan eerst contact op met algemeen secretaris Henry Blijleven. Om daadwerkelijk lid te worden kun je het inschrijfformulier gebruiken. Je moet het formulier invullen en indienen bij de secretaris. Daarbij moet je een recente pasfoto, het inschrijfgeld a € 10,00 en een kopie van je rijbewijs, paspoort of identiteitskaart inleveren. Voordat de club je inschrijft, vindt eerst een kennismaking met één van de bestuursleden plaats.