Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Tennis

TC Nieuwerkerk is dé tennisvereniging in Nieuwerkerk aan den IJssel met 900 leden, waaronder zo'n 300 jeugdleden. De vereniging is opgericht op 24 juni 1965 en is aangesloten bij de KNLTB. TCN biedt tennissers alle faciliteiten voor het beoefenen van hun hobby, zowel recreatief als prestatiegericht.

Ruim 30 teams komen uit in de verschillende landelijke en districtscompetities van de KNLTB. Sinds 2006 speelt het 1e herenteam in de landelijke Eredivisie. Daarnaast organiseert TCN regelmatig recreatieve toernooien, labelavonden en andere interne evenementen.

 

In juni vindt het jaarlijkse Open Toernooi plaats. Hieraan doen ook veel bekende en sterke spelers en speelsters uit de regio mee. Het Kikkertoernooi (Open jeugd toernooi) wordt begin juli gehouden.

 De accommodatie in de wijk Dorrestein beschikt over een clubgebouw met terras, 9 gravelbanen, waarvan er 7 verlicht zijn, 3 minibanen en een speelveldje. Het zomerseizoen start op 1 april en loopt t/m 30 september. Afhankelijk van het weer (vorst) kan er langer doorgespeeld worden.

Om ook tijdens de winter te kunnen tennissen, wordt er over 3 banen een draagluchthal geplaatst, waarin gedurende 24 weken gespeeld kan worden.

Het clubhuis heeft een gezellige bar met een eigen beheerder. Dit betekent dat leden geen bardienst hoeven te doen.

 

Voor de jeugd is er een televisie waarop, bij regenachtig weer, tekenfilms bekeken kunnen worden. Ook zijn er diverse spelletjes aanwezig.

 

De tennisopleiding van TCN is van hoog niveau. Talenten krijgen ruime mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Enkele TCN jeugdspelers behoren tot de top van Nederland. Ook het eerste herenteam bestaat grotendeels uit spelers uit de eigen jeugdopleiding. Tennisschool Michale Jongste verzorgt met een team van 6 leraren professionele tennislessen op het park van TCN.

 

 

Contactgegevens:
 
TC Nieuwerkerk
Britsezoom 9
2912 GB Nieuwerkerk aan den IJssel
tel.: 0180-313406

mail:tcn@tcnieuwerkerk.nl

 

 

Contactpers.: mevr. H.G. Herpst-Hoppener

Postbus 107

2910 AD Nieuwerkerk aan den IJssel

tel.: 0180-313641

 

site: www.tcnieuwerkerk.nl