Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Rolschaatsvereniging Rolling '90

 

Rolling’90 heeft als thuisbasis Sport, Party en Kegelcentrum Op Moer te Moerkapelle. In één gebouw bevinden zich daar een sportzaal, kegelbanen, bar/eetcafé de Wilde Veenen, vergaderruimtes en natuurlijk een partyzaal. Beheerder is de heer W.v.d. Lubbe.

Voor informatie over huur van de zalen: 

tel. 079-593 15 69 / 06-51009757.
Raadhuisstraat 40
2751 AW Moerkapelle


Informatie over Rolling'90: klik [hier] voor de folder.


 

Geschiedenis van Rolling'90
In 1989 waren Ciska Dijkema en Jolanda Bonnet al lange tijd binnen de rolschaatssport actief. Ciska kreeg samen met de rolschaats sportgek gemaakte buurvrouw Marian Krispijn het plan om een open dag te gaan houden in Dorpshuis Op Moer in Moerkapelle. De woonplaats van zowel Ciska als Marian. Jolanda zou de training geven. Het was een daverend succes! Er waren zoveel enthousiaste kinderen dat er besloten werd om een eigen vereniging op te richten. Dit alles gaat niet zomaar dus startte de vereniging het eerste jaar onder de vleugels van zuster vereniging E.H.R.C. Marathon uit Den Haag. De naam voor onze vereniging werd later gekozen uit de voorbeelden die de leden hadden ingezonden naar het clubblad (Het Rollend Nieuws).Rollin''90 gaat met de tijd mee dus is er ipv het Rollend nieuws de digitale nieuwsbrief.

De vereniging Rolling'90 werd in 1990 opgericht, het was nu een feit!
In December 1990 organiseerde de vereniging haar eerste “Wintershow” met de naam Winterwonderland. Het enthousiasme van zowel leden, hun ouders als dorpsgenoten heeft de club ertoe aangezet om dit elk jaar te gaan doen. Zo groeide een traditie. Één maal werd er een show verreden in April maar verder week men niet meer af van de maand december. In december 2008 zal dan ook de alweer 19e wintershow verreden worden in Dorpshuis Op Moer! Nog een traditie is het met z’n allen op rolschaatskamp gaan. Het kamp, dat in September plaats vindt, krijgt ieder jaar een thema. Van Roller Hill-Billy camp tot heksenbal naar Reclame, reclame. Er wordt gedanst, toneel gespeeld, spelletjes gedaan, geknutseld en op de zaterdag hard getraind.

In 2007 was er een speciaal verzoek van de oudere leden om een ledendag te organiseren. De oudere leden studeren of werken en kennen de jongere leden daardoor iets minder. Oftewel iedereen ging op 8 September mee naar Drievliet:

De vereniging groeide en groeide en groeide en doet dat eigenlijk nog steeds. De club draait m.b.v. vrijwilligers, van trainsters tot aan werkgroep decorbouw, door hun inzet en de ondersteuning van sponsoren blijft de sport voor een brede groep sporters uit Moerkapelle en de omliggende dorpen toegankelijk. 

 

 

Contributie Rolling'90 voor 2011
Knipkaart voor 4 lessen is eenmalig: € 5,00
Inschrijfgeld: € 5,00
1 groep € 12,50 per maand
Aanvullende technische training, per bloktraining € 7,50 per maand
Wedstrijdshowtraining € 20,00 per maand
Verplicht bij wedstrijdshowtraining: 1 technische training

Bij een vol jaar lidmaatschap dient er over 12 maanden contributie betaald te zijn.

De opzegtermijn is 1 maand voor leden in de leeftijd tot 7 jaar en 3 maanden voor leden in de leeftijd vanaf 7 jaar en gaat in op de eerste van de volgende maand en dient schriftelijk bij het secretariaat ledenadministratie te geschieden. Dit geldt ook voor afzonderlijke disciplines.

De contributie dient voor elke eerste dag van de maand gestort te zijn op de rekening van Rolling’90 bij de Rabobank. Er kan ook vooraf voor een kwartaal betaald worden.

Voor meer info, zie website.

Contactgegevens:
Inl.: Mw. J. de Boer
Hollevoeterlaan 38
2751 DT Moerkapelle
tel.: 079-5931254
mail: secretaris@rolling90.nl
site: www.rolling.nl