Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Ruitersportcentrum Hitland, Manege

In Nieuwerkerk aan den IJssel, op 5 min afstand van het bos vandaan ligt een kleine manege met grote mogelijkheden.

- Groepslessen met manege of eigen paard

- Privélessen met eigen paard/ pony

- Wedstrijden en andere evenementen

- Buitenritten onder begeleiding

- Ponykamp - Pensionstalling

- Trainingsmogelijkheden voor jonge en oudere paarden

- En ook een eigen vereniging met de mogelijkheid tot landelijk starten hoort tot de mogelijkheden.

 

Voor iedereen is er wel wat wils te vinden, van beginner tot gevorderde ruiter, van dressuur tot springen. Wij geven in principe 6 dagen in de week groepsles, op meerdere dagen hebben wij de mogelijkheid tot privé les.

Onze bedoeling is om elke beginnende ruiter ongeveer 3 privé-lessen te geven, om ze zo de eerste basis beginselen bij te brengen. Op het moment dat ze dan het aandrijven, het licht-rijden en het sturen onder de knie hebben kunnen ze een beginners les in.

Doordat alle beginners eerst die privé-lessen hebben gehad kunnen ze vloeiend de les in stromen en zo blijven de lessen in beweging. Op het moment dat ze aardig kunnen rijden is er de mogelijkheid een F-proefje (wedstrijdje) te rijden en zo kunnen ze zich promoveren naar een hoger niveau. Ze beginnen met een F-1 proefje en kunnen dan doorrijden tot en met de F–20. Het niveau van de lessen word dan ook bepaald met behulp van de F proeven. Voor de gevorderde ruiter zijn er de hogere niveau dressuur lessen, maar ook eventueel de springlessen.

 

Ook in de springlessen zijn opgedeeld in niveaus, waardoor er op diverse avonden de mogelijkheid is tot springen. Ook voor de mindervalide mensen hebben wij de mogelijkheid tot paardrijden, door onze rolstoelhelling en het opstapperron in combinatie met een aantal erge brave paarden zijn hiervoor ook diverse mogelijkheden voor zowel kinderen als volwassenen. Voor meer informatie hierover kunt u beter even telefonisch contact opnemen.

Contactgegevens:
 
Ruitersportcentrum Hitland
Klein hitland 9
2911 BR Nieuwerkerk aan den IJssel
tel.: 0180-313271

mail: info@nhlease.nl

site: www.rchitland.nl