Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Rednecks Country Line Dancers

De Rednecks Country Line Dancers is een club die in 1996 uit vriendschap is ontstaan. Een groepje vrienden die 1x per week dansten, wilden gezamelijk verder als linedanceclub. De oprichters dansten al geruime tijd bij andere grote dansclubs.

Nog voor het oprichten van de Rednecks Country Line Dancers hebben een aantal dansers van de tegenwoordige club in januari 1994 meegedanst op het Koninginnebal ter ere van de verjaardag van Koningin Beatrix. In 1995 hebben zij meegewerkt aan een videoclip van Grant & Forsyth en optredens in Duitsland verzorgd op één van de grootste countryshows in Günzburg.

 Ook de geschiedenis van de Rednecks kent een aantal hoogtepunten zoals een optreden tijdens de EO-jongerendag in de Arena van Amsterdam en diverse optredens in Thorn tijdens Country Festivals.

 Marga en Peter swijs hebben jarenlang met veel inzet en enthousiasme de club geleid. In 2009 hebben zij de leiding in handen van Koos Kreft gegeven. Peter is ons in mei 2010 helaas ontvallen.

 Na diverse zalen te hebben uitgeprobeerd zijn we uiteindelijk terecht gekomen in het duivenlokaal op ons huidige dansadres in Zevenhuizen. Naast het line dansen spreekt vooral gezelligheid, ontspanningen plezier ons aan. Regelmatig gaan we met een aantal leden in andere dorpen of op evenementen dansen.

Wij geven les van 20:00 - 23:00 uur op onderstaande locaties:

't Schooltje       Bergschenhoek op dinsdagavond
Duivenlokaal   Zevenhuizen op woensdagavond

Nieuwe dansers zijn op beide  locaties welkom.

Per maand worden 2 nieuwe dansen aangeleerd. Onze keuze van dansen is heel breed. Van Hearts and flowers van Dave Sheriff tot Ay amor van Semino Rossi. Wij dansen geen disco of ballet en weinig partnerdansen.

In de schoolvakanties is 't Schooltje in Bergschenhoek gesloten. Dansers uit Bergschenhoek kunnen dan in Zevenhuizen meedansen, want de lessen in Zevenhuizen gaan het hele jaar door.

 

Contactgegevens:
 
Nijverheidscentrum 50
2761 PJ Zevenhuizen
 
 

mail: info@redneckszuidplas.nl

site: www.redneckszuidplas.nl