Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Sport

In de dorpskernen in de gemeente Zuidplas zijn vele sporten te boefenen. Je kunt je bekwamen in verschillende denksporten (schaken, bridge), verschillende soorten vechttechnieken en verdedigingstechnieken zijn te leren, sporten in het water, op het land, gemotoriseerd, op een paard, op wielen? Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te doen in Zuidplas en directe omgeving!

 

 

Kerstzaalvoetbaltoernooi Zuidplas

In de kerstvakantie organiseert het ambulant werk van welzijn zuidplas weer een zaalvoetbal-toernooi in de gemeente Zuidplas! Je kunt meedoen als je je met een team van vijf/zes personen van te voren opgeeft. Je kunt je hieronder aanmelden met je team via www.welzijnzuidplas.nl.

Er is een maximum van 8 teams per categorie, dus wees er snel bij. Deelname is €5,- per team.

01-12-2017 • 0 reactie(s) • Reageer

Meer kans op een baan voor jongeren na Sport4Work

De jongeren kregen hun certificaat van wethouder van Woudenberg. Ook leden van de Rotary- en hockeyclub waren aanwezig.

De vierde editie van Sport4Work is woensdag 24 mei afgerond. Wethouder Rik van Woudenberg reikte de jongeren hun certificaat uit. Met het intensieve, tien weken durende programma van theorie, sport en een werkervaringsplek werden handvaten aangereikt om de kansen van de jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten.

Dat het project werkt, blijkt onder andere uit de ervaringscijfers van

07-06-2017 • 0 reactie(s) • Lees verder / Reageer

Oud-Moordrechtenaar Memphis Depay naar Lyon

Oud-Moordrechtenaar Memphis Depay maakt de overstap van Manchester United naar Olympique Lyon. Bij Moordrecht wordt de aanvaller op de voet gevolgd. Hij trapte op 't Lage voor het eerst in clubverband tegen een bal.

Memphis speelde van zijn zesde tot zijn negende bij Moordrecht, voordat hij 

25-01-2017 • Lees verder / Reageer

Zevenhuizen acht dagen in de ban van het mondiale roeien

Van 20 tot en met 28 augustus wordt op de Willem-Alexander Baan het WK Roeien gehouden. Het evenement begint vlak na het einde van de Olympische Spelen en zal het grootste wereldkampioenschap roeien ooit worden.

Tijdens het event komen niet alleen de A Senioren (de absolute wereldtoppers) aan de start, ook de Senioren B (toptalenten tot 23 jaar) maken hun opwachting. Verder starten de talenten van de verdere

16-08-2016 • 0 reactie(s) • Lees verder / Reageer

Extra steun

Het college van burgemeester en wethouders in Zuidplas gaat iets extra’s doen voor jeugdigen die opgroeien in gezinnen met een minimuminkomen of net daarboven. Besloten is om Zuidplas aan te laten aansluiten bij het jeugdsportfonds en het jeugd cultuurfonds. Dit staat in een brief aan de raad over uitvoering van de motie die vorig jaar door de SP is ingediend en unaniem door de raad is aangenomen.

In de motie werd wethouder Van Woudenberg gevraagd een plan op te stellen om de

12-08-2016 • 0 reactie(s) • Lees verder / Reageer