Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Vreemdgaan

Vreemdgaan zorgt vaak voor een grote berg aan gevoelens: boosheid, verdriet en onzekerheid. Het vertrouwen in elkaar heeft een grote deuk opgelopen. Soms is dat niet meer te repareren.

Ik denk dat mijn vriend(in) vreemdgaat

Als je denkt dat jouw vriend(in) vreemdgaat, voel je vast een knoop in je maag. Waarom denk je dat je vriend(in) vreemdgaat? Probeer er eens met hem of haar over te praten. Maar wees wel voorzichtig. Je kunt ook een brief schrijven waarin je uitlegt wat je voelt en wat je graag wilt.

Mijn vriend(in) is vreemdgegaan

Je voelt je vast vreselijk. Hoe heeft hij of zij dit kunnen doen? Probeer er samen over te praten. Misschien kun je er toch uitkomen. Bepaal dan voor jezelf of je nog verder wilt met hem of haar. Neem ook de tijd om daar goed over na te denken.

Ik ben vreemdgegaan

Ben je zelf vreemdgegaan? Dan kun je ervoor kiezen om het geheim te houden, maar dan maak je het heel moeilijk voor jezelf. Wat als je jezelf een keer verspreekt? Of als je vriend(in) het van iemand anders hoort? Waarschijnlijk is je relatie dan in één klap voorbij.

Hoe vertel ik het?

Het is vaak beter om het eerlijk te vertellen aan je vriend(in). Vertel wat je voelt en waarom je deze gevoelens hebt. Of schrijf het op. De kans is groot dat je vriend(in) boos of verdrietig wordt. Geef elkaar de tijd om hiermee om te gaan en verwacht niet dat jullie relatie meteen weer oké is.

Kijk ook eens bij:

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief