Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Verkering en daten

Ben jij ook wel eens zo verliefd dat je nergens anders aan kunt denken dan aan die ene persoon?

Hoe maak ik contact?

Elke verkering begint met een eerste contact. Probeer oogcontact te maken. Ga naast hem of haar zitten. Of stap gewoon op hem of haar af... Bedenk van tevoren wat je wilt vragen en begin heel simpel met 'hallo'. Als je dat eng vindt, kun je natuurlijk ook eerst een berichtje sturen via Facebook of WhatsApp.

Waar kunnen we over praten?

Ga samen iets leuk doen, bijvoorbeeld samen iets gaan drinken ergens. En toon vooral veel interesse. Vraag wat de ander leuk vindt, welke hobby's hij of zij heeft. Of vraag hoe de ander denkt over de dingen die jij leuk vindt.

Verkering vragen

Durf je verkering te vragen? Als je merkt dat je elkaar leuk vindt, kun je het proberen. Dat kan door het gewoon te vragen. Of stuur een lief privéberichtje op Facebook.

Hoe moeten we zoenen?

Als je voor het eerst met iemand zoent, kun je nogal zenuwachtig zijn. Je weet misschien niet hoe het moet en er is ook niemand die het je echt goed kan uitleggen. Zoenen is iets wat je leert door het gewoon te doen. Je zult merken dat het meestal gewoon vanzelf gaat.

Wil je verder gaan dan zoenen?

Als je verliefd bent, lijkt het je fijn om met je vriend of vriendin naar bed te gaan. Lijkt het je vriend(in) ook leuk? Seks kan heerlijk zijn als je er allebei klaar voor bent.

Liefdesverdriet...

Als de ander jou niet leuk vindt, of als je verkering uitgaat, kun je last krijgen van liefdesverdriet. Het is misschien het laatste waar je zin in hebt, maar ga bijvoorbeeld sporten, pak een hobby op, of spreek af met vriend(inn)en. Probeer te lachen en je zult merken dat je je vanzelf beter voelt.

Kijk ook eens bij:

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief