Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Ontmaagd worden

Een maagd is iemand die nog geen seks (geslachtsgemeenschap) heeft gehad.

Wanneer je voor de eerste keer geslachtsgemeenschap hebt, ben je ontmaagd en dus geen maagd meer. Een jongen is ook maagd tot hij voor het eerst geslachtsgemeenschap heeft.

Wat is het maagdenvlies?

Het maagdenvlies is een randje weefsel aan de ingang van de vagina. Alle vrouwen hebben dit stukje weefsel en bij elke vrouw is het net weer iets anders.

Het maagdenvlies is geen vlies

Het maagdenvlies is dus geen vlies dat de vagina afsluit en bijvoorbeeld kapot gaat, verdwijnt of veranderd wanneer een meisje voor het eerst seks (geslachtsgemeenschap) heeft. Je kunt ook niet zien of ze maagd is.

De meeste meisjes bloeden niet

Sommige culturen en religies geloven dat een vrouw bloedt bij haar ontmaagding. Als dit niet gebeurt, dan denkt men dat ze geen maagd meer is. Maar de meeste vrouwen bloeden niet als ze voor het eerst vrijen!

Aan de andere kant kan een meisje dat geen maagd meer is wel bloeden. Bijvoorbeeld als ze gespannen is of als haar vagina nog niet vochtig genoeg is.

Maagdenvliesoperatie

Om aan de verwachting te voldoen dat je 'moet bloeden', laten sommige vrouwen met een operatie de ingang van hun vagina nauwer maken. Daardoor is de kans groter dat ze wel bloeden bij de volgende keer dat ze seks (geslachtsgemeenschap) hebben.

Kijk ook eens bij:

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief