Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Mijn gevoel

Je wordt volwassen en de hormonen vliegen door je lijf. De ene keer ben je heel blij, de andere keer verdrietig. Dat kan vaak wisselen.

Je bent niet de enige

Niet alleen jij, maar ook alle andere jongeren maken die verandering door in de puberteit. Het is logisch dat je elkaar soms niet begrijpt. Of dat je soms knallende ruzies krijgt, ook met je ouders.

Inleven in anderen

Als je weet wat anderen voelen en denken, begrijp je elkaar beter. Goed kijken en luisteren is daarom belangrijk. Anderen waarderen het wanneer je naar hen luistert en hen helpt en steunt.

Je gevoelens leren beheersen

Als je beter met je gevoelens om kunt gaan, dan lukt het ook beter om je niet heel verdrietig of somber te voelen. Of om minder ruzie te maken. Als dat niet lukt, heb je misschien hulp nodig. Je kunt praten met iemand die je vertrouwt, maar ook je huisarts kan je hierbij helpen.

Achter de wolken... schijnt de zon

Soms wordt het allemaal gewoon even teveel. Dan heb je je gevoelens (emoties) niet in de hand. Die momenten hebben we allemaal wel eens. Bedenk dan dat het meestal maar tijdelijk is. Morgen kun je je ineens weer een stuk beter voelen!

Kijk ook eens bij:

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief