Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Seksueel geweld

Seksueel geweld is wanneer iemand seksuele handelingen bij jou doet, terwijl jij dat niet wilt. Het kan ook zijn dat je gedwongen wordt om iets te doen, bijvoorbeeld een man aftrekken of pijpen.

'Nee' zeggen

De eerste stap is 'nee' zeggen als zoiets gebeurt. Maar soms lukt dat niet, of de ander luistert niet. Dan gaat iemand over je grens.

De dader is schuldig!

Het is niet jouw schuld. De dader is de schuldige: hij of zij is zonder toestemming over je grenzen heen gegaan. En dat mag absoluut niet.

Erover praten helpt

Je kunt je erg vernederd, vies, machteloos en ongelukkig voelen over wat er is gebeurd. Blijf er niet mee zitten, maar praat erover met iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld je ouders, een goede vriend(in), of met iemand van school.

Je kunt ook praten met je huisarts, een Sense verpleegkundige of bellen met de Sense hulplijn: 0900-4024020.

Laat je onderzoeken

Als je verkracht bent (ook als het anale of orale seks was), is het goed om je te laten onderzoeken door een arts. Misschien heb je een soa of andere lichamelijke beschadigingen.

Ga voor een onderzoek naar een Centrum Seksueel Geweld bij jou in de buurt.

Aangifte doen?

Seksueel geweld is strafbaar en je kunt dus aangifte doen bij de politie. Dit kan je ook helpen om de gebeurtenis te verwerken. Doe het alleen als je er klaar voor bent.

Kijk ook eens bij:

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief