Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Wat kan ik doen tegen mishandeling?

Mishandeling is iemand lichamelijk of geestelijk pijn doen zoals slaan, schoppen, seksueel intimideren, vernederen, enzovoort. Alle soorten mishandeling zijn bij de wet verboden en dus strafbaar.

Hoe weet je of iemand wordt mishandeld?

Je weet eigenlijk nooit zeker of iemand wordt mishandeld. Bij elke vorm van mishandeling kunnen de kenmerken anders zijn. Kijk daarom op de website van het Klokhuis voor meer informatie over hoe je het kunt herkennen.

Wat kun je doen als je mishandeling vermoedt?

Als je denkt dat iemand wordt mishandeld, praat er dan over met bijvoorbeeld je ouders, een tante, of een leraar. Je kunt ook anoniem bellen met Steunpunt Huiselijk Geweld: 0900-1262626, of het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK): 0900-1231230.

Wat kun je doen als iemand wordt mishandeld?

Het is belangrijk dat die persoon met iemand praat. Maar dat is vaak heel moeilijk. Toch is het de eerste stap om de mishandeling te laten stoppen.

Praat met je vriend(in) en luister ook goed naar zijn of haar verhaal. Daarna kun je voorzichtig proberen om samen een oplossing te zoeken. Verschillende organisaties kunnen jullie helpen, zoals het AMK en het Steunpunt Huiselijk Geweld.

Wat kun je doen als je getuige bent van mishandeling?

Zie je dat iemand mishandeld wordt? Bel dan gelijk 112.

Kijk ook eens bij:

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief