Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Problemen thuis

Hoe voelt 'thuis' voor jou? Is het alleen maar de plek waar je woont? Of is het meer? Een plek waar je je veilig en geborgen voelt, bijvoorbeeld.

Voor iedereen anders

'Thuis' is voor iedereen verschillend. De meeste jongeren wonen bij hun ouders. Andere jongeren wonen bij hun oma of een ander familielid. Het maakt eigenlijk niet uit hoe jouw thuis eruit ziet. Als je je thuis maar veilig voelt en je de mogelijkheid hebt om je te ontwikkelen voor de toekomst.

Hoe ziet jouw gezin eruit?

Gezinnen zijn er in allerlei vormen en soorten. Er zijn gezinnen met een vader en een moeder, maar ook gezinnen met twee vaders of twee moeders. Daarnaast zijn er ook gezinnen met adoptieouders, pleegouders, stiefouders, co-ouders en alleenstaande ouders.

Bijzondere gezinnen

Sommige gezinssituaties worden bijzonder genoemd. Bijvoorbeeld als jullie een heel groot gezin hebben, een samengesteld gezin, een gezin met meerdere culturen, of een gezin met veel problemen. Ook als je vader of moeder een beperking heeft of een psychische aandoening heeft, zit je in een bijzondere gezinssituatie.

Als er problemen zijn thuis

In het mooiste geval is jouw thuis een fijne plek. Maar soms kunnen er problemen zijn. Het kan zijn dat je ouders veel ruzie maken, dat je wilt weglopen van thuis of dat je ouders je vriend(in) niet accepteren.

Het is goed om hierover te praten met iemand die je vertrouwt: vrienden, familie of je mentor op school. Samen kun je bedenken hoe je de problemen kunt oplossen, of hoe je ermee om kunt gaan.

Kijk ook eens bij:

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief