Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Balans

Contactgegevens:
 
Balans
De kwinkelier 3940
3722 AR Bilthoven
tel.: 030-2255050
mail: info@balanslb.demon.nl
site: www.balansdigitaal.nl

Balans is een landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelings-stoornissen bij leren en/of gedrag, waaronder ADHD, dyslexie en PDD-NOS.
Lees meer bij Wie zijn wij?

 

Wat doen wij?

Landelijke oudervereniging Balans zet zich in voor een verbetering van het leer- en leefklimaat van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag. Het doel hiervan is de ontwikkeling van deze kinderen een optimale kans te geven en bijkomende problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Wij willen dit bereiken door:

Balans richt zich als oudervereniging op het gehele spectrum van ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag, in de overtuiging dat er veel overlap bestaat bij deze stoornissen en dat co-morbiditeit (het meer dan gemiddeld gelijktijdig voorkomen van verschillende stoornissen) eerder regel dan uitzondering is.

Voorkomen moet worden dat er deelaspecten van problemen worden aangepakt zonder oog te hebben voor diverse elkaar beinvloedende factoren.

 

Doelgroepen

Balans richt zich op de volgende doelgroepn:

  • ouders
  • scholen en instellingen
  • deskundigen
  • kinderen en jongeren
  • de omgeving van het kind

Regelingen en voorzieningen

Kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag kunnen om verschillende redenen extra zorg of begeleiding nodig hebben. Hiervoor bestaan (vergoedings)regelingen en voorzieningen. De belangrijkste vindt u hieronder. Klik voor meer informatie op de links.

Als u nog meer informatie zoekt over regelingen en voorzieningen bij chronische ziekte of handicap, kunt u kijken op . Deze website biedt een overzicht van zorg, uitkeringen en andere voorzieningen en biedt hulp bij het vinden van de juiste voorzieningen en organisaties in de zorg en sociale zekerheid. Klik hier voor een overzicht.