Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Hulpverlening

In het leven kan je tegen vanalles aan lopen waar je even zelf niet uit komt, of waar je hulp van een ander bij nodig hebt.

Onder het kopje hulpverlening kun je zoeken naar instanties die hulp bieden op het gebied van scholing, werk, thuissituatie en persoonlijke problemen.

Kun je van kou verkouden worden?

Goede vraag! In deze rubriek gaan we op zoek naar het antwoord op knagende vragen. Deze keer: Kun je van kou verkouden worden?

Veel mensen denken dat je letterlijk kou vat door tocht of winterkou, maar dat is, om maar meteen met de deur in huis te vallen, niet waar. Een verkoudheid is een virusinfectie van de bovenste luchtwegen. Dat virus krijg je door anderen 'aangeproest'.

Kleine druppeltjes
Verkoudheidsvirussen zijn in staat om de luchtwegen binnen te dringen. Eenmaal binnen begint de productie van nieuwe

23-10-2018 • Lees verder / Reageer

Brussencursus

Heb je een broer(tje)/zus(je) met een beperking? Vraag je je weleens af waarom hij/zij anders doet? Of vind je het moeilijk om er over te praten? Je bent niet de enige. Kom naar de cursus ‘Just4Me’!
 

Wat leer je tijdens de cursus?

  • Je merkt dat je niet de enige bent.
  • Je kunt jouw verhaal kwijt.
  • Je leert van en met elkaar.
  • Je krijgt informatie over de beperking(en) van je broer of zus.
  • Je leert dat sommige gevoelens normaal zijn en mogen.


Wat is de inhoud van de cursus?
Misschien vind je het moeilijk om over je broer of zus te praten met je vrienden, vriendinnen of anderen. Misschien vraag je je wel eens af waarom je broer of zus zo doet. Of je vraagt je weleens af of het normaal is dat je het soms moeilijk vindt. Dit bespreken we allemaal in de cursus.Je ontmoet leeftijdsgenoten

15-07-2018 • 0 reactie(s) • Lees verder / Reageer

Vuurwerk

Bureau Halt heeft veel informatie online staan over vuurwerk. De regels, de gevaren, tips hoe het veilig af te steken, illegaal vuurwerk en de straffen bij Halt. Ook zijn ze benieuwd naar jouw mening over vuurwerk. Nieuwsgierig? Kijk eens op de site van Halt. 

15-12-2017 • 0 reactie(s) • Reageer

Nieuwe video DÉMIRA maakt psychische problemen bij jongeren bespreekbaar

Vrijdag 7 oktober verscheen 'Fountain', een nieuwe video bij de gelijknamige single van DÉMIRA (Démira Jansen, 1997). Samen met regisseur Gugi van der Velden en met steun van de nieuwe organisatie MIND maakte ze een clip waarin psychische problemen bij jongeren op artistieke wijze in beeld worden gebracht. Démira kampte zelf op haar 17e met depressie.

De muziek en bijbehorende clips van DÉMIRA staan erom bekend dat ze op een

10-10-2016 • Lees verder / Reageer

GGZ-instellingen aan de slag met VR

Zeven Jeugd GGZ-instellingen gingen 29  september aan de slag met Virtual Reality (VR) in de geestelijke gezondheidszorg. Cliënten krijgen de mogelijkheid met behulp van VR in een gecontroleerde omgeving een psychische stoornis te overwinnen.

Het betreft een samenwerking tussen online behandelplatform Jouw Omgeving, VRspecialist VRendle en zeven GGZ instellingen verenigd in het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

De cliënt kan thuis in zijn eigen tempo aan de slag met de VRapplicatie. Via Jouw Omgeving heeft zowel de cliënt als

03-10-2016 • Lees verder / Reageer