Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Zelf ontwikkeling

Zelf ontwikkeling is een erg breed begrip. Wat is het eigenlijk? Je kunt je op ieder gebied trainen en over van alles meer bijleren....... kortom jezelf dus ontwikkelen.

 

Kennis en informatie
Het kan zijn dat je meer kennis wilt hebben en deze zoekt in allerlei boeken, artikelen en websites om informatie te vinden. Er zijn uiteraard ondenkbaar veel gebieden waar je je op kunt richten om meer over te weten te komen!

Lichaam
Het kan ook zijn dat je je lichamelijk wilt ontwikkelen....balans, spierkracht, technieken, bepaalde sporten, genezing, gezondheid etc.

Geest/Psyche
Hoe werkt je geest eigenlijk en kun je die ook ontwikkelen? Jazeker!

Gevoelens
Kun je daar wat mee? Zijn die ook te 'ontwikkelen'? Ook dat!

Sociale Vaardigheden
Eigenlijk zegt het woord het al, een deel van wat men sociale vaardigheden noemt is aan te leren; daar kun je met andere woorden 'vaardig' in worden.

Je merkt al dat er veel te leren en te 'ontwikkelen' valt als je dat zou willen. Thuis met elkaar, met vrienden, op school, in je werk, met sporten etc. leer je heel veel. Wil je meer? Op internet staan sites die je daarbij verder kunnen helpen. Een tip: neem wat er verteld wordt door anderen niet te serieus. Er zijn geen vaststaande regels en wetten op dit gebied, gelukkig!  Iedereen is namelijk anders :-)

Hieronder worden linken van sites gemeld en de lijst wordt iedere keer aangevuld. Veel succes en plezier!

Linken:

Om te beginnen vast een best grappige van Jelle Hermus, die graag schrijft hoe hij tegen het leven aankijkt in zijn blog SoChicken.

sochicken: sociale vaardigheden 15_tips

_________________________________

Een site waar je enorm veel info kunt vinden maar ook online cursussen etc. is: leren.nl. Het gaat van gezond eten, slapen, website maken, naar sollicitatiebrief, creatief denken en  snel lezen. En vanalles daar nog tussenin :-)!

http://www.leren.nl/

_________________________________

Khan Academy is gecreëerd door S. Kahn die een innovatief leerplatform vrij ter beschikking stelt op het internet. De website beschikt over een gratis onlineverzameling van meer dan 3000 lesfragmenten die met video bijeen zijn gebracht op Youtube. De videolessen behandelen tot nog toe wiskunde, geschiedenis, financiën, fysica, chemie, biologie, astronomie en economie als onderwijzende vakken. Ook kun je bijvoorbeeld een hele lessenreeks vinden over animatiefilms maken. Deze is in samenwerking met Pixar gemaakt. Ook kun je via de site rondlopen in musea of video's bekijken van kunstenaars. Er is trouwens een handige app van!

http://www.khanacademy.nl/

__________________________________

Er is een nieuwe beroepskeuzetest die lekker beeldend is. De test is echt gratis, je betaalt dus niet met je persoonlijke gegevens. Bovendien kun je op basis van de uitslag op zoek naar nog meer passende beroepen in een database met meer dan 1000 veelvoorkomende en actuele beroepen (van vmbo niveau t/m wo niveau). Op deze wijze krijg je een goed beeld van wat voor beroepen nog meer bij je persoonlijkheid zouden kunnen passen. 

http://www.jobpersonality.com/beroepskeuzetest

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief