Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Mijn kwadraad

Online hulp van Kwadraad. Mijn kwaadraad is een eigen digitale hulpomgeving, waar je direct zelf aan de slag kunt gaan. Jouw vraag staat centraal, dus jij bepaalt op welke manier je hulp wilt krijgen.

Je kunt kiezen uit:

  • Zoek tips en mogelijke oplossingen in de bibliotheek
  • Bepaal je doelen
  • Doe een online training
  • Chat anoniem en lees je gesprek later nog eens terug
  • Neem deel aan een groepscursus

 

Hoe meld ik mij aan voor Hulp Online?

Aanmelding gaat via het formulier Hulp Online van Kwadraad. Dit doe je als volgt:  

* Vul het formulier in dat hier staat.

Wil je liever anoniem blijven? Dan kun je een Nick name gebruiken. Vul wel een postcode in uit jouw woonplaats en een geldig e-mailadres. Je kunt daarvoor ook een e-mailadres aanmaken, bijvoorbeeld via Hotmail, Outlook, Gmail of Yahoo.

* Check je mail.

Na je aanmelding via het formulier krijg je een link toegestuurd. Deze gaat naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Als je daarop klikt wordt jouw persoonlijke pagina geactiveerd. Staat onze mail niet in je inbox? Kijk dan in de map 'ongewenste items' (spam).

*  Maak een wachtwoord aan.

Nadat je je pagina hebt geactiveerd, krijg je een e-mail met een wachtwoord voor jouw persoonlijke pagina. Hiermee kun je inloggen op Mijn Kwadraad. Je kunt je wachtwoord eventueel wijzigen via Mijn overzicht.

Online trainingen

Met Hulp Online kun je online trainingen volgen. De trainingen gaan over diverse onderwerpen, zoals jezelf beter leren kennen, emoties, omgaan met geld, stress, en weerbaarheid. Je kunt een online training volgen waarbij je begeleid wordt, of je kiest voor een zelfhulptraining. Bij een zelfhulptraining kun je tussendoor altijd je vraag stellen. 

Deelnemen aan een online training is gratis. Hieronder kun je lezen welke trainingen beschikbaar zijn als je je via Hulp Online aanmeldt.

 

Welke zelfhulp training kan ik volgen?

Hieronder zie je een overzicht van de trainingen die je zonder hulp via Hulp Online kunt volgen.

'Wie ik ben' voor pubers – zelfhulp (vanaf 12 jaar)
Voor als je vragen hebt over wie je bent, als je moeite hebt bij het maken van keuzes en als je onzeker bent over jezelf.

Administratie en budgetteren – zelfhulp (vanaf 16 jaar)
Deze training is geschikt voor je als je moeite hebt om je administratie op orde te houden of als je inzicht wil krijgen in je bestedingen.

Zelf actief aan de slag – zelfhulp (vanaf 18 jaar)
Je wilt actief zelf aan de slag met het oplossen van je moeilijkheden. Dit is een programma ontwikkeld waarmee je met behulp van korte teksten en oefeningen direct aan de slag kunt gaan. 

Werken (z)onder stress – zelfhulp (vanaf 18 jaar)
Stress op het werk, we hebben er allemaal wel eens last van. De één kan er beter mee omgaan dan de ander, en soms kan het goed zijn om eens stil te staan bij wat werk betekent in jouw leven. Heb je er last van dat je je werk niet kunt loslaten? Ben je angstig om naar je werk toe te gaan? Durf je geen nee te zeggen tegen nog meer opdrachten? Allemaal vragen die we ons vaak stellen. 

Aanmelden voor deze cursussen gaat via Hulp Online 

 

Welke trainingen kan ik volgen met begeleiding?

Hieronder zie je een overzicht van de trainingen die je kunt volgen met begeleiding via Hulp Online kunt volgen.

Faalangsttraining voor scholieren – begeleid (vanaf 12 jaar)
Als je het moeilijk vind om (jezelf) te presenteren, of als je weinig zelfvertrouwen hebt, je het moeilijk vindt om met andere mensen om te gaan, of dat je bij het maken van proefwerken bijvoorbeeld stijf staat van de zenuwen.

Problemen de baas – begeleid (vanaf 16 jaar)
In de training “Problemen de baas” staan je gedachten centraal.
Bij verschillende problemen zijn de negatieve gedachten een automatisch proces geworden. Het is een gewoonte geworden om op die manier te denken- zó gewoon dat je er niet eens meer bij stil staat welke gedachten je hebt. Het lijkt daardoor dat je vanzelfsprekend een bepaald gevoel krijgt naar aanleiding van een gebeurtenis of een situatie.

Weerbaarheidstraining – begeleid (vanaf 16 jaar)
Deze cursus is geschikt voor je als je moeite hebt om voor jezelf op te komen of als je het moeilijk vindt om kritiek te geven of te krijgen. Misschien vindt je het lastig om vriendschap te sluiten.

Omgaan met mijn boosheid – begeleid (vanaf 16 jaar)
Misschien heb je jezelf al vaker voorgenomen dat je het niet meer zover zult laten komen. En misschien heb je je ouders of partner gezworen dat het nooit meer zal gebeuren. Het zijn goede bedoelingen, maar het veranderen van een patroon is een hele klus met valkuilen op de loer.

Verbeter jullie relatie – begeleid (vanaf 18 jaar)
Deze training is geschikt voor jullie als jullie relatie wel een zetje kan gebruiken, als jullie beter met elkaar willen leren communiceren en jullie meer inzicht willen krijgen in elkaars rol in jullie relatie. 

Cursus voor mannen – begeleid (vanaf 18 jaar)
Deze cursus is geschikt voor jou als je bijvoorbeeld jezelf als man beter wilt leren begrijpen. Of misschien wil je inzicht krijgen in de achtergrond van je gedrag als man.

Aanmelden voor deze cursussen gaat via Hulp Online.


En verder?

Naast de zelfhulptrainingen van Hulp Online zijn er op internet nog meer betrouwbare online trainingen beschikbaar.  

Bekijk jezelf door een roze bril
In de cursus ‘door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken. 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief