Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Jouw GGD

Je kunt op JouwGGD.nl veel informatie vinden en ook (anoniem) chatten en mailen met een GGD-arts of jeugdverpleegkundige. JouwGGD.nl is speciaal voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar ontwikkeld door de GGD. Er is tevens een openbare reactiemogelijkheid op de website. Hier kun je reageren op onderwerpen of openbaar vragen stellen over het betreffende onderwerp.

Seks en lichamelijke ontwikkeling
Jongeren stellen op de site de meeste vragen over seksualiteit, eenzaamheid en lichamelijke ontwikkeling: onderwerpen die jongeren vaak gemakkelijker anoniem bespreken dan in een face-to-face gesprek.

Betrouwbaar en laagdrempelig
Jongeren zoeken dagelijks op allerlei manieren naar informatie over onderwerpen die hen bezighouden. De GGD vindt het belangrijk om jou betrouwbare informatie te verstrekken en op laagdrempelige wijze in contact te komen met je als je vragen hebt.

Hulp
Je maakt vanaf 12 jaar lichamelijk en geestelijk grote ontwikkelingen door. De GGD begeleidt jongeren hierin op verschillende manieren. De GGD houdt bijvoorbeeld ook preventieve gezondheidsonderzoeken in klas twee en vier van het voortgezet onderwijs en het MBO. Er zijn consulten voor leerlingen en ouders over gezondheid en ontwikkeling, een wekelijkse Sense-spreekuur voor vragen over seks en het twitter-account @ggdjongeren waar jeugdartsen vragen beantwoorden. 

Chattijden 
Chatten kan iedere werkdag tussen 15:00 en 17:00 en tussen 19:00 en 21:00. Buiten deze tijden kun je mailen. De GGD-arts of jeugdverpleegkundige beantwoordt de vraag binnen twee werkdagen.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief