Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Handige apps voor hulp

Er zijn natuurlijk heel wat apps verkrijgbaar voor op je mobiel en/of tablet. Naast dat ze leuk, grappig en gezellig kunnen zijn, zijn er ook een heel aantal die erg handig zijn! Uiteraard wist je dit al, maar hier op deze pagina komen apps te staan met wat uitleg erbij, die je misschien nog niet kent.

EHBO app....da's best handig voor als er iets gebeurt in jouw omgeving (op straat, tijdens het oppassen, uitgaan etc.). Deze app maakt dat je beter weet wat je moet/kan doen bij bijv. een ongeval. Van brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot een kneuzing; het staat er alemaal in. Met deze EHBO-app heb je alle EHBO instructies altijd op zak. In een noodsituatie geeft de app je ook gesproken instructies. Download gratis voor iPhone​,Android​ en Windows​smartphones. 

Deze app gaat nog een stap verder, want deze gaat over overleven en de technieken om dat te doen. Misschien heb je wel eens Robinson eiland gekeken? Allerlei trucs, kennis etc.die je in dat programma weleens ziet, staan in deze app en meer! De info is ooit samengesteld soor voormalig Brits SAS soldaat John 'Lofty' Wiseman. Altijd handig om te hebben ;-). Hier kun je meer info over de app vinden en hem vast ook downloaden. Hij is trouwens niet gratis.

Als je niet lekker in je vel zit...., tot niets komt, je teneergeslagen voelt. Dan is het fijn om wat hulp te hebben. Dit kan uiteraard via de hulpverlening, maar je zou ook de app BETERapp eens kunnen proberen om wat meer inzicht te krijgen in hoe je je iedere dag voelt, wat je zoal doet op een dag, wat je zou willen doen....

De BETERapp is er voor iedereen die actief wil werken aan een BETER leven. Met de app kun je dagelijks jouw stemming bijhouden, een doel en activiteiten instellen en bijhouden hoe goed je deze behaalt.

Als het je alleen niet lukt, dan kun je een vriend, familielid, mantelzorger of professionele hulpverlener bijschakelen, zodat je een stok achter de deur hebt. Met de BETERapp krijg jij de regie over jouw eigen herstel en mobiliseer je als dat nodig is, jouw netwerk van formele en informele zorgers.

De voordelen:
•Dagelijks laagdrempelig jouw stemming bijhouden en doelen behalen
•Simpel en toegankelijk
•Gestructureerd inzicht in jouw voortgang
•Direct delen met familie, vrienden en/of hulpverleners

Je kunt jouw informatie delen met een vriend, familielid, mantelzorger of professionele hulpverlener als je daarvoor uitdrukkelijk toestemming geeft. Ga voor meer info naar beterapp.nl

Als je 18 jaar wordt, moet je heel wat zaken zelf regelen. Alle verzekeringen moeten geregeld worden, studiefinanciering/lening aanvragen, je gaat op jezelf wonen en je moet overzicht houden over je eigen inkomsten en uitgaven.

In Kwikstart vind je alle te regelen zaken op een rijtje. Daarnaast kan je veel informatie vinden over jeugdzorg, allerlei vormen van hulp, je gezondheid en allerlei andere praktische tips. Geef jezelf een Kwikstart!

Kwikstart is een uitgave van Kinderperspectief.

SlachtofferWijzer heeft ook een app. Als je slachtoffer bent geworden kom je in een onbekende situatie terecht. In Nederland is goede hulp beschikbaar, maar voor veel slachtoffers is deze moeilijk of niet te vinden. Daarom biedt SlachtofferWijzer.nl een overzicht van beschikbare hulp voor slachtoffers van (seksueel) geweld, een ongeval, diefstal en voor achterblijvers van vermisten. SlachtofferWijzer kan tevens worden geraadpleegd door hulpverleners, familieleden of andere bekenden van een slachtoffer.

Je vindt in de app algemene informatie en een overzicht van hulpverlenende organisaties. Bij deze organisaties kan je terecht voor praktische, juridische, financiële en/of emotionele hulp. Ook kan je via de website een veilige opvangplek zoeken. Je krijgt geen hulp via de app, maar vind wel de snelste route naar de voor jou relevante organisaties. Wanneer je de juiste hulpverlener hebt gevonden kun je gelijk doorklikken naar de website, een e-mail sturen of bellen. Als je voor iemand anders hulp zoekt kun je vanuit de app een link naar de bijhorende website sturen, zodat uiteindelijk voor iedereen de juiste hulp vindbaar en beschikbaar is.

Met de app van WeHelpen ben je altijd en overal op de hoogte van wie er in je omgeving hulp kan gebruiken. Boodschappen doen, de tuin harken of de hond uitlaten voor de buurvrouw? Iets doen voor een ander is met de app van WeHelpen zo geregeld. De app van WeHelpen is gratis en voor iedereen die een ander in de buurt wil helpen.

Het werkt heel eenvoudig:

  1. Download de app van WeHelpen
  2. Maak een account aan op WeHelpen.nl (als je dat nog niet hebt gedaan)
  3. Log met je gegevens in op de app en zie direct alle (nieuwe) hulpvragen in de buurt
  4. Bied je hulp aan bij een hulpvraag die je aanspreekt
  5. Volg de hulpvraag en bekijk reacties

Het netwerk van WeHelpen groeit iedere dag. Check daarom regelmatig de nieuwe vragen bij je in de buurt!

Hulp nodig? Bijvoorbeeld wat hulp bij het maken van huiswerk...laat het ons weten via het contactformulier.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief