Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Thorbecke College TVO

Locatie VMBO-T HAVO VWO

Nieuwerkerk aan den IJssel

 

De locatie Thorbecke V.O. in Nieuwerkerk a/d IJssel is een kleine, veilige school met slechts 320 leerlingen en ongeveer 30 personeelsleden. Het voordeel van zo’n kleine school, is dat je snel gewend bent, want met maar 19 lokalen zul je zeker niet verdwalen. Al snel ken je iedereen, in ieder geval van gezicht!

Iedereen is erg enthousiast over het gebouw. Het is er gezellig en kleurrijk en leerlingen en personeel zich thuis voelen. Kom rustig kijken en ervaar de sfeer. We laten de school graag aan iedereen zien, want we zijn er heel trots op! Komt jouw groep 8 geen kennismakingslessen bij ons volgen, dan belt een ouder/verzorger even op en dan zorgen wij ervoor, dat je toch een ochtendje met ons mee kunt draaien. Zo kun je zelf bekijken of jij je hier in de brugklas thuis zou kunnen voelen.

Wat biedt de locatie Nieuwerkerk?

Als je een advies VMBO theoretische leerweg krijgt, blijf je hier 4 jaar en verlaat je onze school met een diploma.

 

Als je een advies HAVO VWO krijgt, dan blijf je hier 3 jaar. Daarna ga je de overstap maken naar 4 HAVO of 4 VWO op de locatie Prinsenlaan in Rotterdam Alexander.

Door die locatie al een paar keer te bezoeken, zorgen we ervoor, dat je al een beetje gewend bent. De docenten van Nieuwerkerk en van de locatie HAVO VWO maken goede afspraken met elkaar, zodat het niveau gelijk is.

 

Als je een twijfeladvies VMBO theoretisch HAVO krijgt, dan hebben we daar een speciale klas voor, waar je op HAVO-niveau les krijgt en 2 jaar lang kunt laten zien, of HAVO voor jou haalbaar is. Je krijgt op twee niveaus cijfers, dus als HAVO te moeilijk blijkt, dan is er niets aan de hand en kun je gewoon doorstromen naar een VMBO-theoretische klas.

Waar ga jij voor?

Het behalen van een diploma is natuurlijk het uiteindelijke doel van je schoolcarrière. Maar op onze school krijg je naast de gewone vakken ook lessen in een talentprogramma.

 

Je maakt een keuze uit:

- Sport met extra sportlessen, waarin je kennis maakt met verschillende takken van sport. Je moet voor dit programma een sporttest doen.

- Toneel & Dans. Voor dit programma doe je auditie.

- Voetbalklas. bij voldoende inschrijvingen in samenwerking met VV Nieuwerkerk.

Je moet voor deze klas aan een proeftraining meedoen en lid zijn van een voetbalvereninging.

- Ander Talent; kies je niet voor bovenstaande programma's, dan doe jij in de tijd dat andere leerlingen het sport- of kunst & cultuurprogramma doen, allerlei projecten om erachter te komen waar jij goed in bent.

 

Voor informatie of het maken van een afspraak kun je terecht bij mw B. Franx (toelatingscommissie) en dhr. R. Bolsius (afdelingsleider onderbouw).

Contactgegevens:
 
Thorbecke VO vmbo-t/havo/vwo
Kamerlingh onnestraat 4

Postbus 112

2910 AC

Nieuwerkerk aan den IJssel

Tel.:0180-312988

Website: www.thorbecke-rotterdam.nl/

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief