Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Comenius College

De unit Nieuwerkerk is een nette school met een vriendelijke uitstraling, waar waarden en normen hoog in het vaandel staan. Leerlingen krijgen gemeende persoonlijke aandacht; docenten en leerlingen gaan in een prettige en ontspannen sfeer met elkaar om.
Het onderwijs op Comenius Nieuwerkerk biedt veel kansen aan leerlingen die méér willen en kunnen. Het Comenius College daagt leerlingen op álle niveaus uit om het beste uit zichzelf te halen. Een voorbeeld van dit uitdagende onderwijs zijn de kleine projecten, waaraan leerlingen in de eerste leerjaren om de zes weken werken. Binnen deze projecten werken twee of drie vakken nauw samen, bijvoorbeeld natuur-/scheikunde met techniek. De leerlingen werken één of twee dagen aan zo’n klein project, of een paar uur per week. Er zijn ook grote projecten, waar alle vakken bij betrokken zijn. Deze grote projecten worden één of twee keer per jaar gehouden, gedurende twee tot drie weken.

De kleine projecten zijn gericht op de inhoud van de vakken, de grote projecten helpen leerlingen bij het aanleren van competenties als zelfstandig werken, samenwerken, inzicht verwerven, een goede werkhouding hebben, reflecteren en plannen.Deze vaardigheden worden ook tijdens de gewone lessen toegepast, doordat we de leerlingen stimuleren veel zelfstandig te werken, in groepjes laten samenwerken en zelf verantwoordelijkheid laten dragen voor bijvoorbeeld de planning van hun werk. Dit alles uiteraard onder begeleiding van de docent.

De leerlingen en het personeel werken er hard aan om het gewenste niveau te behalen. De unit Nieuwerkerk staat al jaren bekend om z’n hoge slagingspercentages.
De leerlingbegeleiding en de zorgstructuur binnen het Comenius College spelen daarin ook een rol, want leerlingen met achterstanden en leerproblemen krijgen passende zorg, bijvoorbeeld remedial teaching of inhaalprogramma's.

Voor toekomstige leerlingen

Op het Comenius College in Nieuwerkerk kun je onderwijs volgen op verschillende niveaus. Hieronder zetten we ze op een rijtje:

Havo en Atheneum, de eerste twee leerjaren
Mavo, alle vier leerjaren
Kaderberoepsgerichte leerweg, de eerste twee leerjaren

We hebben een prachtig schoolgebouw aan het Fresiaveld. Van binnen is het anders dan de buitenkant doet vermoeden! Er is een ruime aula met buffet, een goed ingerichte mediatheek voorzien van werkplekken met én zonder computers, boeken, tijdschriften en allerlei naslagwerken en een leestafel. In het lokaal voor Technologie vind je nog eens 27 computers. Daarnaast hebben we verschillende theorie- en praktijklokalen met smartboard en op de gangen werkruimten voor leerlingen.

Om je snel op onze school thuis te laten voelen, houden we aan het begin van het brugklasjaar enkele introductiedagen. Tijdens deze dagen word je uitvoerig geïnformeerd over hoe alles op school werkt. Door allerlei activiteiten leer je je klasgenoten en docenten goed kennen. Je mentor speelt een hoofdrol tijdens deze dagen. De introductieperiode wordt afgesloten met een heel gezellig driedaags kamp in Arnemuiden (Zeeland).

Maar we zijn niet alleen bezig voor onze eigen toekomst en pleziertjes: we vinden ook dat mensen die het minder goed hebben dan wij onze aandacht verdienen. Daarom houden ook elk jaar een actie voor een goed doel. Meestal doen we dat vlak voor de kerstvakantie door middel van sponsorzwemmen in het Polderbad.

Graag “tot ziens” op het Comenius College in Nieuwerkerk!

Contactgegevens:

 

Unit Nieuwerkerk
Fresiaveld 20
2914 PN Nieuwerkerk a/d IJssel
Postbus 188
2910 AD Nieuwerkerk a/d IJssel
Telefoon (0180) 440 470

Mail:nie@comenius.nl

Website: www.comenius.nl

 

Het gaat bij ons niet alleen om leren. We doen ook leuke dingen met elkaar buiten schooltijd.

Zo hebben we bijvoorbeeld:

-een disco
-een sportdag
 (wintersport, outdooractiviteiten enz.)
-een leerjaaravond
-een bezoek van Sint en Piet
-een klimwand-workshop
-schoolfeesten
-het Europese Kangeroe wedstrijd
 (voor het vak wiskunde)
-een tafeltennis toernooi
-een muziek-workshop

en nog veel meer!

Heb je zelf als leerling een goede suggestie, dan kun je altijd een voorstel doen bij de buitenroostercommissie.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief