Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Symfonisch Blaasorkest Da Capo

Het Symfonisch Blaasorkest Da Capo is opgericht op 11 februari 2000 en de eerste repetitie werd gehouden op 2 mei 2000. Dat het tijd werd voor een orkest in Nieuwerkerk aan den IJssel bleek wel uit de opkomst na een oproep voor leden in de krant. Vijfentwintig leden hadden zich aangemeld en begin 2001 was dit aantal al gegroeid naar 35 leden.

Het orkest is een mooie gelegenheid voor mensen die al een instrument bespelen, maar ook voor mensen die een instrument willen gaan bespelen. Het is toch fantastisch om samen een orkest te vormen en vervolgens met het orkest een concert te geven.

Kijk gerust rond op onze website. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over Da Capo, kom dan vrijblijvend langs op een van onze repetitie-avonden of neem contact op met onze secretaris.

Da Capo vormt met jong en oud een enthousiaste groep, die als doel heeft: met veel plezier muziek maken. We zijn een ‘zittend’ orkest en we hebben geen uniformen.

Da Capo repeteert elke dinsdagavond van 19.30 – 21.45 uur in gebouw Con Musica sportpark Dorrestein. Onze jongste leden gaan in de pauze (ca. 20.30 uur) naar huis.

Voor wat betreft de verschillende muzikale voorkeuren is er voor elk wat wils. Het repertoire is erg veelzijdig, van pop tot klassiek, van filmmuziek tot een leuke mars.

Da Capo organiseert zelf concerten, maar verzorgt ook regelmatig op uitnodiging concerten. Zowel in binnen- als buitenland. Tijdens concerten wordt er van de leden verwacht dat zij zwart/ wit gekleed zijn.

Op dit moment hebben we o.a. de volgende instrumenten in huis: Fluiten, hobo, klarinetten, alt- en tenorsaxofoons, trompetten, hoorns, trombones, cello, slagwerk.

Da Capo kan nog steeds leden gebruiken voor alle blaasinstrumenten en tevens contrabas (strijk).

 Contactgegevens:
 
 Symfonisch Blaasorkest Da Capo
 contactpers.: M. van der Flier
 Schoolstraat 56
 2912 CR Nieuwerkerk aan den IJssel
 tel.:01802-346142
 mail: flier193@planet.nl
 site: www.dacapo-nwk.nl

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief