Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Door Kunst Verkregen- DKV

Door Kunst Verkregen is van oudsher de muziekvereniging van Nieuwerkerk aan den IJssel. De leden repeteren wekelijks en beleven daarbij plezier aan muziek en aan elkaar. De vereniging, die vaak 'de trots van Nieuwerkerk' wordt genoemd, is bij tal van aktiviteiten present. Niet alleen in onze eigen gemeente maar ook daarbuiten wordt DKV regelmatig gevraagd voor een optreden. In de zustergemeente Bückeburg (Duitsland) is de drumfanfare al meerdere malen het visitekaartje van Nieuwerkerk aan den IJssel geweest.

Door Kunst Verkregen is op 5 oktober 1927 als harmonie opgericht. Later zijn daar een drumband en een majorettengroep aan toegevoegd. In 1983 werden harmonie en drumband samengevoegd tot een drumfanfare. De majorettengroep werd in 1989 opgeheven, zodat de vereniging sinds die tijd uitsluitend uit een drumfanfare bestaat. DKV telt op dit moment ca. 40 leden.

 

Drumfanfare DKV is een volwaardige band die voornamelijk marsoptredens en serenades uitvoert. DKV kenmerkt zich door een

aantrekkelijk muziekrepertoire, een stijlvol uniform en een gedisciplineerd optreden. De doelstelling van DKV is om zich muzikaal te onderscheiden van de doorsnee drumfanfare. Het repertoire wordt daarom zo breed mogelijk gehouden. Een klassieke wals, statige mars, rustige ballad of een ruige rocksong is voor DKV geen probleem.

Het opleiden van de leerlingen wordt geheel binnen de vereniging verzorgd. DKV beschikt over een ervaren instructeur waar menig muziekvereniging of muziekschool jaloers op zal zijn. Deze professionele instructeur heeft alle leerlingen op blaasinstrumenten onder zijn hoede. De slagwerkleerlingen krijgen van ervaren leden les.

De leden waarderen met name de mix tussen musiceren en gezelligheid. Wanneer het moet wordt er gedisciplineerd en geconcentreerd gewerkt, maar een geintje op z'n tijd is ook mogelijk. Dirigent John Doornbos en slagwerkinstructeur Jeffrey Bouwhuis hebben daar een groot aandeel in. Zij zijn in staat om de juiste mix te vinden en te handhaven.

 

Lijkt het je ook leuk om met ons muziek te maken? Bij ons kun je een muziekinstrument leren bespelen. Het kan zijn een blaasinstrument (trompet, cornet, bugel, trombone, bariton, dwarsfluit, hoorn of sousafoon) of een slagwerkinstrument (trommel, marching bells, lyra, bekkens). Als het je wat lijkt, neem dan contact op met één van de bestuursleden van DKV. Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je al één van de genoemde instrumenten of saxofoon of klarinet kunt bespelen.

Repetitietijden drumfanfare

De drumfanfare repeteert wekelijks op donderdagavond van 20:00 uur tot 22:15 uur. Daarnaast worden in de periode september tot en met mei op de derde zaterdag van de maand van 15:30 uur tot 17:30 uur mars- en showexercities gegeven.

Contributie

Leden t/m 15 jaar die geen lessen meer volgen betalen € 9,- per maand. Ben je 16 jaar of ouder, dan bedraagt de contributie € 11,- per maand.

 

Contactgegevens:
 
Door Kunst Verkregen- DKV
contactpers.: P.J. Kuilman
Hezeveld 35
2761 XH Zevenhuizen
tel.: 0180-323010
mail: info@drumfanfaredkv.nl

site: www.drumfanfaredkv.nl

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief